La celebració de la Fira del Meló té un orígen molt recent. El 1996 se va celebrar la primera edició, actualment es celebra el primer diumenge de setembre.

La Fira, com indica el nom, té el meló com a element referencial, per tractar-se d’un producte vinculat tradicionalment al poble i a la imatge típica de les botigues d’arran de la carretera que en travessava el casc urbà.

Té un caràcter eminentment agrícola i ramader, tot i que l’oferta és bastant diversificada. Hi destaquen la venda de productes agrícoles – meló, síndries, pebres vermells, alls, … – i té la particularitat d’acollir el concurs del Meló més gros, que inicialment tenia lloc en el marc de la Festa, i des del 2002, el Concurs del Meló de Qualitat en les varietats de meló calapoter, claudio i eriçó.

També hi té lloc un tast gratuït de meló a diversos indrets de la fira, a més d’una amplia mostra d’animals i maquinària agrícola. També s’hi troben expositors promocionals del sector de la indústria i el comerç local, a banda d’altres punts de venda i exposició de productes molt diversos.

Des de fa uns anys se celebra el Firó nocturn, gairebé la totalitat del qual gira entorn a la mostra i venda de productes artesanals locals, entre els que destaquen tot un ventall d’expositors de brodats i cordats de cadira,  a més dels punts de venda de productes agrícoles.

Com a preàmbul al Firó nocturn es realitza  la ja tradicional cercavila amb llanternes fetes amb meló pels principals carrers del poble i en què participen grans i petits, vestits amb camisa blanca i ataviats amb un mocador verd arran del coll, atès que el verd és el color representatiu del municipi.